Church Road, Richmond

A basement flat conversion with rear garden extension to a Victorian house in the Richmond conservation area 30, St. Matthias. The proposal will accommodate a new living space, shower room and a third bedroom within the new extension and transform the existing garden facing rooms into a generous kitchen and dining space. The proposed extension is a carefully considered design, with an awareness of the materiality of the existing building and surrounding context. The design adopts existing materials combining modern technologies to enhance thermal efficiency, comfort and functionality. The appearance of the new build element will compliment the house with a simple, well proportioned language of architectural expression.

Location: Richmond, London, UK
Time frame: December 2012 – ongoing
Status: Planning permission achieved